< Categorie Zorg

Reageren op emoties van cliënten

Inspringprofiel

Voor alle beroepskrachten binnen de medische sector

Naast onze workshop, en een Regieprofiel over dit onderwerp, is er ook het zogenaamde ‘Inspringprofiel’ als doeltreffende werkvorm. Uitgangspunt blijft net zoals bij het Regieprofiel:

  • Het verkennen van vaardigheden die effectief zijn in het reageren op emoties van cliënten

  • Het behouden van de regie tijdens het gesprek

  • Het voorkomen van escalatie van emoties

  • Het behoud van een gezonde relatie met de cliënt

  • Berichten helder gecommuniceerd blijven

Inspringprofiel

Een variant op het bovengenoemde Regieprofiel is het Inspringprofiel en deze wordt uitgevoerd door niet twee, maar één trainer-acteur. Deze trainer-acteur zal binnen de vooraf beschreven  scene steeds een andere cursist kort uitnodigen als tegenspeler  om de eigen tip uit te spelen en te verkennen op effectiviteit.  

Deze vorm is wat uitdagender dan het Regieprofiel als het gaat om voor een groep je eigen tip binnen de scene zelf uit te proberen.

De trainer-acteur begeleidt al spelend de diverse tips die de cursisten aandragen, prikkelt deelname, verheldert de interactie en evt discussie. Ook draagt de trainer-acteur zorg dat de scene in lijn verloopt met verheldering van de voorgenomen leervraag.

De scene van het Inspringprofiel ligt al in basis al bij ons klaar. U hoeft het nog alleen maar ‘in te kleuren’ met zaken die specifiek zijn voor uw werkcultuur. Uiteraard helpen we u daarbij.

Het Inspringprofiel is vooral geschikt om

  • deelvaardigheden van cursisten te verkennen op impact binnen een interactie, al oefenend discussie te prikkelen over waarom welke gedrag op een bepaald moment effectief is of niet.

  • snel en speels een waaier aan mogelijkheden te tonen waarin een gesprek effectief kan verlopen of niet, geeft ook uitgebreid de mogelijkheid om het effect van persoonlijke non-verbale kenmerken in beeld te brengen en zonodig bij te buigen.

  • fases uit het gesprek steeds opnieuw te verkennen, ingevuld door een steeds weer andere manier van een nieuwe cursist

  • te werken voor groepen van minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers. Een laagdrempelige, humoristische, levendige werkvorm te bieden, met een oriëntatie op persoonlijke verschillen en oefening.

 

Gegevens

INSPRINGPROFIEL

Tijdsduur:
1 dagdeel

Aantal groepsleden:
maximaal 12
voor grotere groepen e/o specifieke wensen: neem contact met ons op

Kosten workshop 1 dagdeel:
€ 695,- per dagdeel

de prijs is BTW-vrij en inclusief lesmateriaal

U betaalt voor een ervaren trainer-Acteur, en het op uw organisatie afstemmen en  speelklaar maken van het Regieprofiel

eduact4_meisjeslachen_g.png

Interesse?

Voor informatie en inschrijving