EDUA_BANNER_RD.jpg

Gesprekstraining voor leerkrachten

Leerkrachten voeren veel verschillende gesprekken die ieder 'n eigen dynamiek hebben. Soms verlopen deze gesprekken lastig, en voelen ze zich overvallen door  hoogoplopende emoties van ouders, collega’s of henzelf. Wat gebeurt er op zulke momenten? Wat is de beste manier om zo’n gesprek aan te gaan en welke houding is het meest effectief? Hoe houdt een leerkracht zichzelf staande en de relatie gezond? 

Edu-Act heeft speciaal deze training samengesteld voor het oefenen van effectieve vaardigheden die raken aan deze praktijkvragen. Vragen die voor iedere leerkracht weer anders zijn.

Wat?

Gesprekstraining
voor leerkrachten

Voor wie?

Leerkrachten
Onderwijsteams
Directie

Wanneer?

In overleg:
Losse trainingsdag
Scholingsdagen

Door wie?

Professionele Actrainer
van Edu-Act

Hoe?

Zelfervarend leren 

Waar?

In-School 

Investering?

€ 595,-     1 Practice Station*
€ 1100,-   2 Practice Stations
€ 1500,-   3 Practice Stations
€ 1800,-   4 Practice Stations
€ 450,-     Voor ieder extra Practice Station

* 1 Practice Station bestaat uit maximaal 5 deelnemers.
Deze prijzen zijn BTW-vrij en inclusief reiskosten.

Wij bieden u graag een aangepaste offerte aan als uw situatie of wens anders is. Ook geschikt voor grote groepen.

Voor meer info 

020 684 65 20
020 488 49 17

info@edu-act.nl

 

“...De training heeft effect op alle gesprekken die ik voer, ook in mijn privésituatie! Er is een steen verlegd”

(leerkracht Arentschool Rotterdam)

Practice Stations

We gaan gezamenlijk aan de slag in meerdere kleine groepen en deze worden verdeeld over de Practice Stations. Ieder Practice Station heeft een eigen thema als onderwerp en een eigen communicatietrainer die tevens professioneel trainingsacteur is; de Actrainer. Alle deelnemers hebben vooraf een eigen praktijksituatie voorbereid die past bij het thema van een van de stations. De situaties worden uitgespeeld met de actrainer en deze voorziet direct na ieder gesprek de deelnemer van concrete feedback. Beknopt geven ook de overige deelnemers hun feedback. Volgens een strak schema rouleren alle groepjes vervolgens door naar een volgend Practice Station, waar weer een nieuw thema wacht met dezelfde werkwijze.

In de Practice Stations worden geen algemene gesprekstechnieken behandeld maar is het nadrukkelijk de bedoeling om zoveel mogelijk praktisch te oefenen met specifieke gespreksthema’s en persoonlijke leervragen van de leerkrachten daarbij. De voorbereiding vooraf van de praktijksituaties en een vooraf verstrekte syllabus maakt dat er direct gericht aan de slag wordt gegaan. Het op strak schema rouleren langs diverse thema’s, de kunde van de acttrainer om direct een diversiteit aan feedback op maat aan te reiken, maakt onze Practice Stations tot een dynamische leerervaring die ook de teamspirit bevordert. 

Aan het einde van deze interactieve middag hebben alle deelnemers gesprekken geoefend, collega’s aan de slag gezien binnen diverse thema’s en op maat feedback en tips ontvangen die ze direct kunnen toepassen in de praktijk. 

Dit zijn de resultaten:

  • Je vergroot acceptatie van de lastige boodschap bij je gesprekspartner

  • Je weet hoe escalatie te voorkomen

  • Je hebt meer zicht op je krachten en valkuilen bij het voeren van lastige gesprekken

  • Je bent meer bewust van het effect van lichaamstaal

  • Je weet hoe de regie te behouden tijdens het voeren van een lastig gesprek

  • Je vergroot het zelfvertrouwen in het aangaan van lastige gesprekken

  • De teamspirit is op energieke wijze bevorderd

VOORAF ontvangen alle deelnemers per mail een syllabus met heldere, overzichtelijke informatie en concrete tips  aansluitend bij de thema’s van de Practice Stations. Een helder vertrekpunt om persoonlijke leervragen aan toe te voegen en direct aan de slag te gaan.

Klik hieronder voor het leaflet van de training om te printen of door te sturen.

Voor boeking of meer info: 020 684 65 20, info@edu-act.nl of vul onderstaand formulier in dan nemen wij contact met je op.