< Categorie Onderwijs

Sexting en pesten

Voor alle beroepskrachten binnen het onderwijs.

1 dagdeel

Op veel scholen is sexting en pesten in toenemende mate aan de hand. Leerlingen die bewust of onbewust schade aanrichten door sexueel getinte foto’s van mede-leerlingen, die privé zijn ontvangen, openbaar te maken en op school digitaal te verspreiden.

Hoe gaan we daar mee om? Hoe bespreken we dit met leerlingen? Met ouders? Is het wel de taak van school om er iets mee te doen? En zo ja, hoe dan en in welke volgorde?

Edu-act heeft in de vorm van een regieprofiel  hiervoor een speciale interactieve workshop ontwikkeld en samengesteld.

Het Regieprofiel is een simpele maar zeer doeltreffende manier om deelnemers op een actieve manier na te laten denken over actuele problemen zoals sexting en pesten. Op basis van praktijkervaringen brengt het op een lichtvoetige, maar serieuze manier, een inspirerende en actieve discussie op gang.

Werkwijze

In de werkvorm Regieprofiel spelen twee trainer-acteurs een herkenbare (praktijk)situatie. Docenten die als publiek deze situatie hebben gezien kunnen erna suggesties doen om de trainingsacteurs andere acties te laten spelen n.a.v. een discussie die ontstaat door deze scene. Het inhoudelijk verloop van de scene kent hierdoor verschillende versies. De trainer-Acteurs dragen zorg ervoor dat dit gebeurt in lijn met de richting die u als opdrachtgever hebt bepaald.

Het Regieprofiel scoort altijd hoog in effectiviteit als werkvorm. Omdat het over herkenbare situaties uit de praktijk gaat, laagdrempelig is (men hoeft niet zelf op het podium te komen), leerzaam is (het is direct zichtbaar wat wel en wat niet werkt), en inspirerend (je hoort hoe andere collega’s met dit thema omgaan). Hiernaast is een Regieprofiel dynamisch, actief, verbindend en sfeerverhogend.

Gegevens

WORKSHOP

Aantal groepsleden:
maximaal 8 personen

Kosten workshop 1 dagdeel:
€ 795,-  per groep

voor grotere groepen e/o specifieke wensen, neem gerust contact met ons op

de prijs is BTW-vrij en inclusief lesmateriaal

U betaalt voor 2 trainer-acteurs, het aanpassen en speelklaar maken van het Regieprofiel

eduact4_schommel_g.jpg

Interesse?

Voor informatie en inschrijving