< Categorie Onderwijs

Gesprekken waar je tegenop ziet met ouders/collegae

Voor alle beroepskrachten binnen het onderwijs.

Lastige gesprekken met ouders of collegae zijn soms onvermijdelijk. Soms is dit voor te bereiden, soms overvalt het je. 

Of het nu het brengen van een zeer tegenvallend schooladvies is aan een intimiderende ouder, of het geven van kritische feedback aan je overbelaste schoolleider,  het blijkt uit praktijkverhalen dat veel leerkrachten behoefte hebben aan concrete handreikingen om de evt. oplopende emoties te kunnen hanteren,  de samenwerkingsrelatie gezond te houden en de boodschap desalniettemin helder en acceptabel over te kunnen brengen.

Workshop

Deze workshop biedt vooral veel praktijkoefening in het aangaan van lastige  gesprekken met geëmotioneerde ouders of collegae. Afgestemd op wat bij de cursist past en wat deze nodig heeft wordt op interactieve en coachende wijze gewerkt aan dat  de regie in het gesprek bij de leerkracht  blijft, de emotie niet escaleert, het bericht compleet en helder gecommuniceerd wordt en de relatie zo min mogelijk verstoord wordt.

Basis voor de praktijkoefening is het theoretisch basismodel van Transactionele Analyse, dat zich kenmerkt door de uiterst overzichtelijke wijze waarop posities binnen de communicatie herkend en beïnvloed kunnen worden. Deze theorie wordt direct gerelateerd aan praktijkoefening, waarbij geldt: Wat er vandaag wordt geleerd is morgen te gebruiken! Ook zal het persoonlijk  non-verbaal gedrag van de cursisten aandacht krijgen aangezien dit cruciaal is  voor de mate waarin een gesprek effectief zal verlopen.

Deze workshop wordt gegeven door een Trainer-Acteur. Dit is een professioneel communicatietrainer en professioneel trainingsacteur- in-1.

Deze workshop is geschikt voor het direct effectiever leren voeren van lastige gesprekken via doeltreffende, heldere inzichten over dynamiek, non-verbaal gedrag en emotiebeheer,  gecombineerd met praktijkoefening. 

Gegevens

WORKSHOP

Tijdsduur:
1 dagdeel

Aantal groepsleden:
maximaal 8

Kosten workshop 1 dagdeel:
€ 595,-  per groep

de prijs is BTW-vrij en inclusief lesmateriaal 

eduact4_schommel_g.jpg

Interesse?

Voor informatie en inschrijving